ورزش تنیس یکی از محبوب ترین ورزش های جهان است. این بازی طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. زمین تنیس در این بازی، به عنوان عضو اصلی و بخش مهمی از زیرساخت های این ورزش محبوب است. تنیس پیچ و خم های زیادی دارد. در واقع، شما میتوانید با استراتژی های مختلف باری کنید اما، در نهایت آن استراتژی خوب است که شما با آن راحت تر هستید. در این مقاله به تمامی جنبه های تنیس میپردازیم. زمین، ابعاد، جنس، نحوه ساخت، شرایط نگهداری و استراتژی های بازی همگی از جمله مواردی هستند که در این مقاله مورد بحث قرار میگیرند. به صورت خلاصه «تمام آنچه درباره تنیس باید بدانید» در این مقاله آورده شده است. پس در این مقاله با امیران تنیس همراه باشید.
انواع زمین تنیس
زمین های تنیس کلا به چهار نوع اصلی تقسیم میشود. هز کدام از این زمین ها دارای ویژگی های خاص خود هستند و بازی کردن در آنها، نیاز به استراتژی منحصربهفرد خود را دارد. در کل، هیچ کدام از این زمین ها نسبت به دیگری برتری ندارند. فقط صرفا شیوه بازی کردن و تاکتیک های آن متفاوت است.
زمین تنیس خاک رس (Clay Hard grass)
این نوع زمین همانطور که از اسمش هم پیداست، از خاک رس درست میشود. بازی کردن روی این زمین ها معمولا کند تر است. زیرا که زمین خاصیت پرشی بودن توپ را میگیزد و بازی نیازمند تاکتیک های ویژه خود است. زمین های خاک رس نیاز به نگهداری مداوم دارند تا سطح آنها همیشه صاف و یکنواخت بماند.
زمین تنیس چمن (Artificial / Natural Turf)
این زمین تنیس، از چمن طبیعی یا مصنوعی ساخته میشود. بازی بر روی زمین های چمنی بسیار سریع تر بازی بر روی زمین های خاک رس است. زیرا توپ با برخورد با زمین در ارتفاع مناسبی برای ضربه به توپ قرار میگیرد. زمین های چمن مصنوعی نیاز به مراقبت خاصی ندارند. اما زمین های تنیس طبیعی، نیازمند آبیاری منظم هستند.
زمین تنیس سخت (Hard Court)
همانطور که از اسمش هم مشخص است، از مواد مصنوعی و مشتقات نفتی مانند اسفالت یا بتن پوشیده شده است. این زمین ها بعد از اجرا با یک لایه اکریلیک پوشیده میشوند تا هم به زیبایی زمین اضافه کنند، هم باعث استحکام بیشتر و مانع از پوسته پوسته شدن شوند. این نوع زمین تنیس، سرعت بالایی در بازی ندارند. اگر بخواهیم مثال واقعی بزنیم، سرعت بازی در زمین تنیس هارد کورت، چیزی مابین زمین های خاک رس و چمن است. برتری ویژه ای که این زمین نسبت به باقی زمین ها دارد، این است که نیازمند نگهداری هر روزه نیست.به عبارتی دیگر نگهداری بسیار ساده ای دارد و برای آن هیچ هزینه ای نیاز نیست.
زمین تنیس فرش (Carpet)
زمین تنیس فرش از نوعی مواد پلاستیکی خاص مانند فرش یا لاستیک ساخته میشود. این نوع از زمین بیشتر در سالن های ورزشی و فضا های سرپوشیده کاربرد دارد. نوع و نحوه بازی کردن روی آنها هم به جنس بکار رفته در سخت زمین بستگی دارد.
ابعاد زمین تنیس
زمین تنیس طبق استاندارد های فدراسیون بین المللی تنیس (ITF) تعیین میشود. طبق این استاندارد ها، طول زمین همواره ۲۳.۷۷ متر است. عرض زمین هم برای بازی های انفرادی ۸.۲۳ و برای بازی های دو نفره ۱۰.۹۷ است. ارتفاع تور وسط زمین هم در مرکز ۰.۹ متر و در دو طرف حدود ۱.۰۷ میباشد.
مراحل ساخت زمین تنیس
ساخت یک زمین تنیس باید توسط افراد متخصص است حوزه انجام شود. اینکار نیازمند مهارت های بالایی در طراحی و پیاده سازی دارد. پیشنهاد میشود برای ساخت یک زمین تنیس، از افراد خبره و ماهر در این زمینه کمک بگیرید. امیران تنیس بیش از ۱۵ سال است که در ساخت زمین های متنوع تخصص دارد. بیش از ۱۲۰۰ همکاری موفق طی این سال ها امیران تنیس را به یکی از پیشگامان این عرصه تبدیل کرده است. برای دریافت مشاوره و یا ثبت سفارش، با کارشناسان امیران تنیس، در ارتباط باشید.
انتخاب مکان مناسب
در قدم اول برای ساخت زمین تنیس، باید مکانی مناسب انتخاب شود. مکانی که انتخاب میشود باید صاف باشد و خاک مناسبی به عنوان زیرساخت های زمین را دارا باشد.
تهیه نقشه
در این مرحله، با توجه با استاندارد های گفته شده، باید نقشه زمین طراحی شود.
آماده سازی زمین
در این مرحله خاک برداری شروع میشود تا به یک سطح مناسبی برای شروع کار برسیم. زمین باید به خوبی هموار شود و شیب بندی مناسبی برای تخلیه آب باران داشته باشد.
زیرسازی و ساخت زمین
برای ساخت هر نوع زمینی (خاک رس، هاردکورت، چمن یا فرش) زیرسازی مربوط به همان زمین پیاده میشود. برای مثال برای زمین های خاک رس، زیرسازی مناسب با استفاده از لایه های مختلف خاک، ش و ماسه انجام می شود. این لایه ها به ترتیب روی هم قرار میگیزد و هموار میشود. در نهایت هم فشرده سازی لایه ها با دستگاه مخصوص صورت میگیرد تا همه لایه ها به خوبی روی هم بمانند.
نصب تور و باقی تجهیزات
این مرحله پایانی کار است. زمین ساخته شده است و فقط نیازمند کار های نهایی است. مانند نصب تور وسط زمین، رنگ زدن خطوط زمین با توجه به جنس زمین و شرایط جوی در آن نقطه صورت میگیرد. در برخی موارد بسته به نیاز زمین، ممکن است نور های پرژکتور هم قرار گیرد.
نگهداری زمین تنیس
زمین تنیس فقط ساختن آن نیست. بلکه نگهداری آن هم یکی از مهمترین عوامل در حفظ کیفیت زمین است. نگهداری زمین تنیس نیازمند دقت و توجه به جزئیات مختلف است. از انتخاب نوع زمین و ابعاد دقیق آن تا مراحل ساخت و نگهداری مستمر، همه این موارد بر کیفیت بازی و طول عمر زمین تأثیرگذار هستند. با رعایت اصول استاندارد و نگهداری منظم، میتوان زمین تنیسی ساخت که برای سالهای متمادی مورد استفاده قرار گیرد و بازیکنان از بازی بر روی آن لذت ببرند. در ادامه به این نگهداری ها میپردازیم. امیران تنیس با سابقه ای درخشان آماده ترمیم و تعمیر زمین تنیس شماست. برای اطلاع از شرایط و مشاوره رایگان، با کارشناسان امیران تنیس در ارتباط باشید.
زمین های خاک رس
این نوع زمین نیازمند آبیاری منظم است. این آبیاری های منظم باعث میشود تا زمین خشک نشود و ترک نخورد. بعد از هر بازی، باید زمین با ابزار مخصوص سطح آن صاف و یکدست شود. در نهایت، درصورت فرسایش خاک باید خاک جدید به زمین اضافه شود.
زمین های چمن
زمین های چمن مصنوعی طبیعتا نگهداری پیچیده ای ندارند. فقط اگر زمانی نیازمند تعویض چمن مصنوعی بود و قسمت های زیادی کنده شده بود، ترمیم یا بازسازی میشود. اما زمین های چمن طبیعی نگهداری نسبتا سخت تری دارند. زمین های چمن نیازمند آبیاری روزانه هستند تا خشک نشوند و سالم بمانند. چمن های طبیعی باید به صورت منظم کوتاه شوند تا کیفیت بازی حفظ شود. در نهایت هم باید از مواد شیمیایی برای دفع آفات استفاده شود.
زمین های هارد کورت
سطح زمین های سخت (هارد کورت) باید به صورت منظم تمیز شوند. تا از تجمع گرد و خاک جلوگیری شود. همچنین هر وقت زمین ترک خورد باید به سرعت ترمیم شود تا از گسترش آن جلوگیری شود. در برخی موارد هم ممکن است این زمین هانیازمند ترمیم خطوط داشته باشند که به دلیل بازی زیاد، زنگ آنها رفته باشد. در این صورت نیازمند ترمیم رنگ های خطوط هم میباشد.
زمین های فرش
این زمین ها نیازمند نگهداری خاصی نیستند. فقط باید مانند زمین های هارد کورت، منظم تمیز شوند تا گرد و غبار بر روی آنها نماند. به مدت دوره ای هم باید سلامت فرش ها بررسی شود تا در صورت نیاز، تعویض یا تعمیر شود.
استراتژی های مختلف در تنیس
تنیس ورزشی است که علاوه بر مهارتهای فنی، به استراتژیهای پیچیده و متفاوتی نیاز دارد. بازیکنان بر اساس نقاط قوت و ضعف خود، سبکهای مختلفی را انتخاب میکنند. بهطور کلی، استراتژیهای بازی تنیس را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد: استراتژیهای دفاعی و استراتژیهای تهاجمی. در این مقاله به بررسی انواع استراتژیهای مختلف بازیکنان در تنیس، از جمله بازیکنان دفاعی، مهاجم و خشن، و بهترین استراتژی برای هر سبک بازی میپردازیم.
استراتژی دفاعی در تنیس
بازکن دفعای بیشتر سعی در حفظ و نگهداری زمین خود دارد. استراتژی دفاعی نیازمند صبر بسیار است. زیرا که همیشه باید به دنبال یک خطا یا اشتباه از بازیکن مقایل باشی. این نوع بازی بجای ضربات قدرتمند، به دنبال این است که حریف را در موقعیت دشوار قرار دهد تا حرف خطا کند. بعد از مرتکب شدن اشتباه، امتیاز لازم را میگیرد. در نهایت، این سبک از بازی، با صبر زیاد و تکنیک های مختلف باعث میشود تا بازیکن حریف خسته شود و همین فرصت را برای گرفتن امتیاز استفاده میکند.
استراتژی تهاجمی در تنیس
بازیکن تهاجمی کسی است که سرعت بسیار بالایی در بازی دارد. این بازیکن ها به دنبال کسب امتیاز سریع هستند. معمولا صبری ندارند و بازی آنها روی دور تند است. این بازیکن ها با ضربات قوی کاری میکنند که حریف تحت فشار قرار گیرد. از زاویه های بسته و مختلفی برای زدن ضربه های سهمگین استفاده میکنند تا حریف نتواند آن توب را دفع کند.
استراتژی ترکیبی
قطعا فقط این دو استراتژی را در تنیس نمیتوانیم استفاده کنیم. بلکه میتوانیم این دو را به مقدار نیاز متناسب با سبک بازی خودمان طراحی کنیم و از آن استفاده کنیم. در موقعیت های مختلف، سبک بازی و استراتژی ها متفاوت است. بهتر است در هر موقعیت از استراتژی های مختلف استفاده کنیم و سبکی که برای ما مناسب هست را برای خود تعیین کنیم.
نتیجه گیری
تنیس ورزشی با پیچ و هم های زیاد است. در این مقاله به بررسی زمین تنیس، ساخت و نحوه نگهداری صحیح آن و همچنین سبک و شیوه های مختلف بازی دفاعی و تهاجمی اشاره شد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. در ضمن، امیران تنیس مجری ساخت و نگهداری زمین تنیس در تهران است. شما میتوانید با ارتباط با کارشناسان امیران تنیس، از شرایط ویژه و مشاوره رایگان بهره مند شوید.